17-18-19-20. nap

2011.08.01. 19:32

 Sziasztok! :)

Mar majdnem tul vagyunk a 2/3-an... :)

Ma Villar de Mazarifeben vagyunk, mert itt van medence, de kepzeljetek el olyan rossz ido lett, hogy nem tudunk furdeni... MArmint pancsizni :) Mondjuk amikor jottunk akkor is csak 10 centi viz allt a medenceben, de mondtak hogy ne aggodjunk csak cserelik a vizet... :) Nem aggodtunk, megebedeltunk pihentunk egy kicsit... de meg most sincs viz.. es kozben rossz ido is van, es meg holnapra is esot mondanak...

Nade lassuk hogyan jutottunk el idaig :)

4 nappal ezelott Ledigosbol indultunk reggel. Bercianos del rel Caminot tuztuk ki uticelul, eleg meleg volt napkozben, alig vartuk, hogy megerkezzunk. Sahagunban pihentunk egy hosszabbat, meg vettunk Magnezium tablettat, es elbucsuztunk az oreg bacsiktol, mert ok aznap Leonba vonatoztak.. (veluk az elejetol fogva vegig egyutt jottunk.. ) Aztan kiderult, hogy az 5 olasz szeminaristankat is akkor lattuk utoljara, illetve csak a beszedes mindig porgos Francescot, mert a tobbiek mar masik varosban jartak, neki fajt a laba ezert aznap vonatozott.. Konnyes bucsut vettunk, email cim csere, aztan kiderult hogy a neve Francesco Pellegrino. ami annyit tesz. Zarandok Ferenc :) Jot nevettunk ezen, mondta hogy o double pellegrino :) mert a neve is az, es most ugye zarandokol is :)

Aznap nagyon kiraly szallasunk volt egy plebaninan. Eleg sok franciaval aludtunk egyutt, akik eszeveszettul horkoltak nok es ferfiak egyarant... :) Na de... ezt majd kesobb :) Maga a telepules a puszta kozepen, az osszes haz valyog volt, es a mi kis plebaninank a falu legszelen volt megtalalhato. Nagyon aranyosak voltak, narancslevel vartak minket, mindenki nagyon kedves volt. A vacsora kozos volt, Akosnak foztunk kulon macaronit, meg volt egy kis teszta meg szosz, amihez gombat vettunk, es Susie a Kanari szigeteki igen temperamentumos onkentes mindenfelekeppen ra akarta beszelni Akost meg mas zoldsegekre is :)

Szoval egyutt vacsoraztunk, ettunk Kanari szigeteki vmi martogatos eloetelt, salatat, meg vmi zoldseges paprikaskrumpli felet, meg peneszes joghurtot.. :) Talalkoztunk 3 magyarral akik Fajszrol jottek, es a kislany vette eszre ( 15-16 eves lehetett, apukaja buszsofor, es az apukaja huga jott meg ) A vacsora elott mindenkinek villamgyorsan el kellett mondania honnan jott es mi a neve, a vacsora vegen pedig minden nemzetnek enekelnie kellett... Bajban voltak azok akik egyedul jottek valahonnan, pl Italia es Austria egyedul enekeltek, de nagyon szep volt :) Mi a "Marminalunk Babam" kezdetu dalt enekeltuk, ami Akos kedvence, es oriasi sikert arattunk mar nem a dal eloadasaval, hanem a dallam es a magyar nyelv furcsasaga miatt is :) Nagyon jo hangulatu kis este volt, aztan meg megneztuk a naplementet, illetve a mar lement nap szineit az egen :) eszmeletlenul szep volt :) Aztan nyugovora tertunk volna, de mielott elaludhattunk volna, a franciak egy 15 perc csend utan olyan hangosan kezdtek el beszelni, hogy le kellett pisszegnem oket.. :) Aztan reggel Akos mondja... milyen durvan elkezdtek beszelgetni este, lepisszegtem oket... mondom te is, en is... szoval mindketten jol lepisszegtuk a franciakat, persze a horkolas ellen ez nem hatott, es a turabot sem volt keznel, igy maradt a fuldugo... :)

Masnap volt reggeli, aztan Mansilla de las Mulasba vettuk az iranyt, amitol marcsak 19 km volt Leon. A nap eleg unalmasan telt, jo meleg volt, mar 2 kor Mansillaban voltunk, ahol voltunk misen este, de elotte meg csinaltunk egy eleg erdekes tojasrantottat... mivel a krumplit es a bacont olivaolajban sutottuk illetve piritottuk meg... eleg erdekesnek indult, de aztan nem lett rossz ize :)

Mansillaban ittunk fincsi sidert, nagyon fincsi sidert, ettunk fincsi jegkremet, es talalkoztunk Tamassal, aki Pesten el es tajepiteszkent vezet egy ceget :) A kecskemeti szalaghaz mogotti exfajatszoteren az uj jatszoteret is ok csinaltak :)

Mikor visszaertunk miserol, akkor az egyik neni szulinapjat unnepeltek a szallason ( akinek amugy a Bercianosi plebanian is tobb nyelven kellett boldog szulinapot enekelni... :D a ferje pedig az a bacsi aki Santo domingoban korbevezetett minket a szallason, es mivel nem beszelt angolul ezert csak a kezevel mutogatta hogy adjunk boseges adomanyt, meg Akost vagy 15 szor noszogatta hogy vegye mar le a cipojet, holott, meg bent se voltunk kb a szallason, meg a konyhan amikor akos fincsi sultkrumplit sutott virslirozsaval, akkor bekopte a fonoknek, hogy tiszta olaj a fozolap, holott mar akkor is olyan volt mikor akos elkezdte hasznalni, ezert neki kellett eltakaritania nem tom hany ember utan... ) szoval nem a kedvencunk a bacsi.. igy az unneplesen se akartunk maradni, de olyan jo notak voltak, hogy maradtunk egy kicsit... aztan az elozo esti nagy sikeru "marminalunk babamat" kozkivanatra megegyszer eloadtuk, most Tamas kisereteben :)

Tegnap reggel Leonban indultunk. 19km volt, csak, azert terveztuk igy hogy legyen idonk varostnezni. Napkozben a szokasos meleg, lassan jottunk, Akosnak is megfajdult a laba, meg reggel is csak 8kor tudtunk elindulni, igy fel3 fele erkeztunk. KOnyha nem volt a szallason, a bences noverek tartjak fent, es kulon ferfi meg noi haloterem volt. A neni aki a pecsetet adta, kerdezett valamit spanyolul, es rank mutogatott, en meg mondogattam hogy Si, si.. Utolag jottem ra, hogy valoszinu azt kerdezhette hogy egyutt vagyunk-e, mar hogy hazasok.. :D en meg mondogattam hogy si, si ami ugye annyit tesz... igeen :D utana a masik neni aki mar beszelt angolul, megkerdezte hogy egy par vagyunk-e... nagy ko esett le a szivemrol hogy nem hazudtam hogy hazasok vagyunk :Da lenyeg hogy mi a paros szobaba kerultunk, ahol kb 50en aludtunk egyutt, de megsem horkolt senki :)

Delutan setaltunk az ovarosban.. nagyon szep volt :) megneztuk a katedralist meg voltunk misen... na ez egy vicces tortenet... le akartam fenykepezni, hogy tiszta szaradt volt az oriasi viragdisz az oltarnal, de a sekrestyes bacsi odafutott es majdnem racsapott a kezemre hogy ne fenykepezzek a mise alatt... kozben mellettunk egy 4gyerekes csalad ult a legidosebb gyerek 6 eves lehetett a legkisebb 1. Az egesz misen vegig kekszet ettek a gyerekek, az 1eves kisgyerek volt a legnyugisabb az osszes tobbi csorgott a kekszel, felboritotta a babakocsit, es folyamatosan kekszet ettek, de eszmeletlenul csorgott a csomagolas, amit kvb 5 percen keresztul bontogatott... minden egyes alkalommal visszazarta, es a gyerekek ujra es ujra kibontottak hogy egyenek meg kekszet... eleg idegesito volt... es a sekrestyes bacsi bezzeg engem eszre tudott venni... :D

Maga a katedralis fantasztikusan gyonyoru volt 100valahany oriasi uvegablak, fuu... osszesen 1900 m2 uvegfelulet... nagyon nagyon szep volt...

Boltot nem talaltunk, nyitva... ezert en ettem egy szendvicset, Akos pedig fagyit, chipset es tenyernagysagu gumicukrot vacsorazott Pepsivel.. Akos: Bocsi Anyu!! :)

Este voltunk Laudesen, a bences noverek vezenyletevel, eleg erdekes volt, az egesz spanyolul, de azert szep volt :)

Ma reggel Villar de Mazarifebe indultunk... eleg hamar ideertunk.. a tobbit mar tudjatok :) ( az internet adomany alapu, nem 1-2 euro par perc mint a legtobb helyen, ezert van idonk annyit irni :) )

Ket hirunk is van :)

Az egyik, hogy megvettuk a repjegyet Barcelonaba  igy augusztus 13-15 ig ott leszunk :) ugy tervezzuk, hogy 15-en ejszaka, azaz 16-an reggel erkeznenk Madridba, ha sikerul megvenni a buszjegyet.. :) Van kiraly szallasunk a tengerparthoz kozel :)

a masik: Az utobbi napokban tobbszor elszakadt a cerna mindkettonknel :) Jelenleg beke honol ... ;) De azert kerjuk az imaitokat :)

puszi mindenkinek! :)

hianyoztoook <3

A bejegyzés trackback címe:

https://akosencsicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr533117979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása