Sziasztok!

Immaron 3. napja, hogy nem irtunk a blogba, ne haragudjatok, csak nagyon faradtak voltunk, es nem is volt annyira lehetoseg... :) Most is faradtak vagyunk, de mar ugy gondoltuk elfelejtenenk a sok izgalmas dolgot, ezert megosztjuk veletek :)

Ket nappal ezelott, kedden Torres del Riobol indultunk Logronoba. Egy igazi nagy varos, nagyon vartuk, hogy megerkezzunk, kalandos utunk volt :) Reggel nem sikerult idoben elindulni, csak fel 9fele, de nem sokkal kesobb meg is kellett allni, mert nagyon fajt a terdem, meg mert elfelejtettuk reggel az imat. Minden napot ugye felajanlunk valakiert, valakikert, kedden ez a Klikk kozi volt, es a terdfajasom jo okot adott ra hogy pihenjunk egy kicsit es imazzunk :) Akos allt mellettem fogta a kezem, en meg ultem  egy kovon es rahajtottam a fejem a terdemre, imaztunk es jott egy csapat ember es mindenki jott oda kerdezgetni, hogy minden rendben-e, es folyamatosan megszakitottak az imat... Akos a 3. nal mar mondta, hogy leul mellem, mert igy soha nem fogunk ujra elindulni :)

Napkozben azert szenvedtunk rendesen, mert eleg meleg volt... Kb fel 4 korul ertunk Logronoba, ki is neztunk magunknak egy szallast 5 euroert, ahol volt konyha ( fontos hogy ugye tudjunk kajat csinalni) es mar amikor megerkeztunk akkor nem volt igazan szimpatikus a hely... a plebaniai szallasra azert nem akartunk menni, mert matracok voltak csak, igy ezert valasztottuk ezt a masikat.. na mindegy, befizettuk a penzt, ami tobb volt mint 5 euro, nem volt konyha, es egyaltalan nem voltak szimpatikusak... ugyhogy megbeszeltuk, hogy mindketten ugy erezzuk a masik szallast kellene valasztanunk... Persze en voltam akaratosabb es mondtam Akosnak, hogy menjunk mert nem jo itt, o meg mondta, hogy benne is motoszkalt vmi, csak nem akart szolni, meg mar fenn voltunk a szobaba stb..

Atmentunk a plebaniai szallasra, ahol nagyon nagyon kedvesek voltak velunk, megengedtek hogy fozzunk. A szolgalok kozott volt kinai, olasz es fulop szigeteki is :) Imre( a magyar diakonus) is a szallason volt, meg meg egy csomo ismeros, ugyhogy nagyon orultunk hogy ugy dontottunk megis atjovunk :)

elmentunk bevasarolni egy boltba, ami aztan Akos kedvence lett, mert egy halom glutenmentes cuccn volt benne... nem tudjatok elkepzelni... kulon mindenfele dolog- szabadsagot a glutenerzekenyeknek felirattal... aaa nagyon kiraly :) vett chipset... olyan aranyos volt, mondta hogy ugye azota nem evett, amiota liszterzekeny lett... :)

Este voltunk szentmisen a plebania melletti templomban, nagyon szep volt, kaptunk zarandokaldast :) Aztan kozos vacsora volt, amit a kinai ficko keszitett... tonhalas salata, kagylos teszta, meg vmi leves, de azzal nem veszitettunk sokat Imre elmondasa szerint... :) Mi rizsecsket ettunk kukoricaval meg virslivel... na jo, azert a tonhalas salatat megkostoltam... :) A legdurvabb az, hogy ezeken a szallasokon a legjobb a hangulat, a legkedvesebbek az emberek, es teljesen ingyen van ( adomanyert) a szallas, es a vacsora is...

Koran akartunk indulni, vegul csak fel7kor sikerult, mert tegnap azaz szerdan 31 km-ert kellett volna megtennunk Najeraig.. Nem jutottunk csak Ventosaig ( 20 km Logronotol) , mivel nagyon meleg volt, es a Najerai szallason nem volt mosogep`, nekunk meg mar mindenunk nagyon koszos es budi volt :) , ezert a Ventosai szallas mellett dontottunk, ahol volt mosogep. az ut eleg nehez volt, mostmar tobb mint 100 km-eremet megyek fajos terdel, de van mar strategiam.. :) jo vastagon bekenem voltaren gellel, befaslizom, es van mar egy botocskam, amit Logrono elott vettunk egy boltban ( tiszta szantofoldes, szoloultetvenyes teruleten megyunk nincs egy nagy fa se, jo kis botnak valo aggal) igy a botocska is segit mar, es ezzel minimalizalni tudom a fajdalmat. Kedves csaladomnak uzennem, hogy senkit nem akartam megijeszteni ezzel a terd mizeriaval, csupan szeretnem jelezni, hogy tobb mint 200 km 8 nap alatt- bizony belefer egy kis szenvedes es fajdalom... apropo... szegeny Akos laba tiszta kiutes... meg mindig... gyanakodtunk a naptejre, vagy csak szimplan melegallergia, issza a Calciumot ezerrel, de nem javul, sot egyre pirosabb... Az Aloe veras First se valik be neki annyira... Most mar elment aludni, ma en pihentem egy nagyobbat delutan ( tegnap o aludt 3 orat) igy o rohangalt ma a boltba, meg csinalta meg a sultkrumplicskat, meg virsliket, ami nagyon nagyon fincsi lett, de szegeny igy 30 km utan elfaradt...

Na de terjunk oda vissza, hogy Ventosaban nagyon kiraly volt a szallas, teljesen uj, tok szepen berendezve, krumplis baconos rantotta volt a vacsora.. :) kozosen keszitettuk, kicsit leegett az agyonhasznalt serpenyoben, de azert nagyon fincsi lett :)

Mara tenyleg elhataroztuk, hogy koran elindulunk. Mivel tegnap csak Ventosaig jutottunk, ami 20 km Logronotol, igy a mai 20-21 melle kellett a tegnap elmaradt 11 kmert odacsapni, igy eleg nehez napunk volt... fel 6kor indultunk, korom sotet volt, nem lattuk a jeleket, es feltem rendesen, az sem segitett hogy Akos kislampajaval lattuk az elottunk levo 1metert, o viszont 2 masodpercenkent hatranezett, mintha kovetne minket valaki... szerencsere hamar vilagos lett, meg elenekelgettuk az idot... :) 2,5 ora mulva Najeraba ertunk( a tegnapi megallonk lett volna) onnan pedig egeszen sik terepen kisebb emelkedokkel erkeztunk meg eloszor Ciruneaba, ami az emelkedo tetejen volt :), innen mar csak egy oranyira volt Santo Domingo, amit azert valasztottunk, mert ez az egyik legregebbi szallashely- szinten adomanyert... 2009-ben felujitottak, igy mostmar nincs 1000 eves feelingje, helyette vannak borkanapek, meg minden tiszta vagany.. :) fel 4 korul erkeztunk, egesz ugyesek voltunk :)

ciruneahoz visszaterve... majd a kepekbol lathatjatok... eszmeletlen hely... a fennsik tetejen mint egy mesterseges falu... en nem Simseztem soha, de valahogy olyan benyomasom volt mint egy szamitogepes jatek.. Sehol egy lelek, egy meno golfpalya, azon nehany ember, egyebkent pedig vadi uj ( 5 eves lehet a legregebbi) haza, emeletes hazak, 2 szintes hazak teljesen uresen. Raadasul egy tipusbol volt vagy 10 egymas mellett... nagyon erdekesen nezett ki...

Kepzeljetek eddig 3 vizholyaggal buszkelkedhetek... na jo... abbol egy volt igazi... a jobb labamon hatul ahol a cipovel talalkozik, de az magatol kipukkadt... viszont amikor Torres dek rioba mentunk, elegge tuzott a nap, megpirult a labacskam is, faj rendesen a zuhany alatt... :), nade ott balrol tuzott a nap vegig es a bal fulemnel fent.. kepzeljetek el ottt a porcos resznel, lett egy akkora vizholyag... nagyon durva... :) Akos segitsegevel tegnap megszabadultam tole, ma pedig a bal kislabaujjamon szo szerint az ujjamon a talpam felol lett egy nagyon nagy... most pukkasztottam kis nemreg... :) nem tudom holnap mennyire fog fajni...

No lassan be is fejezem... :) Jo sokat irtam... Akos mindig azt mondja, ne irjak sokat mert senki nem olvassa el... :) Azert a visszajelzesekbol veve... megiscsak :)

Puszilunk mindenkit, nagyon nagyon a szivunkben hordozunk titeket itt a messzi Spanyolorszagban... :)

ja.. .es holnap megint egy kozepes nap 23 km-el beloradoba megyunk ahol adomanyos helyen van medenceeeeeeeeeee :) Holnapra jo idot kerunk a Jo Istentol :) :) ( Mara nem kertunk napot, sok felhot kertunk szel nelkul... es teljesen bejott... egy 5 kmen csepergett az eso, de egyebkent gyonyoru nap volt, es az idojaras nagyon megkonnyitette hogy most itt lehetunk... :)

Puszi nektek!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akosencsicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr703087622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodicu 2011.07.24. 21:14:54

Sziasztok Hős Vándoraink!
Már nagyon vártuk a jelentkezéseteket, köszi Encsi, h a fáradtság ellenére ilyen részletesen bepillanthatunk a napjaitokba. Őszintén! Nem volt egy pillanat sem, h azt gondoltátok mégsem kellett volna eljönni?
Lelkileg milyen a napotok?
Ákosnak szerintem napkiütése van, mint nekem szokott lenni ( bokától húzódik felfele, meg csuklótól, lapos piros duzzanatok, viszketnek) azok valószínüleg végig veled lesznek édes kisfiam!
Puszilunk titeket, a Jóisten kisérjen titeket önként vállalt utatokon:Icu anya

berry98 2011.07.24. 21:14:54

Hát persze, hogy elolvassuk!! :)
süti beállítások módosítása