13-14-15-16. nap

2011.07.28. 20:45

haliho mindenkinek :)

Bocsi, hogy igy eltuntunk.. :) nem mentunk le a terkeprol.. ( bar neha ugy erezzuk a vegtelen egyenes monoton szakaszokon, hogy mar lassan a vilag vegen jarunk :)

A legjobb hir... :) TUL VAGYUNK A FELEN :) ez most meg jo hir... de amikor majd el kell szakadni ettol, akkor lehet banni fogjuk, hogy " vartuk " mar a veget :)

Burgosbol jelentkeztunk utoljara... azota nagyon sok minden tortent :)  Az a nap, mikor elindultunk egeszen jol telt.. :) Mar gyaloglas szempontjabol... ugyesek voltunk, tudtuk tartani az idot ( a heves napsuteses orak elott szeretnenk mindig megerkezni... persze nem sokszor sikerult eddig... :)

Tehat eleg ugyesek voltunk, meg Imret is utolertuk( pedig o kora hajnalban indul), de fel1kor meg egy tobb mint 2 oras ut vart rank Hontanasig. Aznapra 31 km volt betervezve, es mar a tengerpartrol almodozunk, ugyhogy menni kellett tovabb :)

Vegtelenul hosszunak tunt az a 2.5 ora mire odaertunk ( mar azt hittuk tenyleg soha nem fogunk odaerni... :( ) De vegul megerkeztunk... mostunk, foztunk kajat, aztan gondoltuk lepihenunk egy kicsit, de nem kicsi lett belole mert majdnem 9orakor keltunk fel... amikor a tobbiek mar fekudtek.. .:)

Minden ejszaka egyedi es megismetelhetetlen koncertnek vagyunk tanui. Igy a 16. nap vegere kb 15 fajta horkolast figyelhettunk meg, ezek kozul jo parat utanozni is tudunk... ez altalaban minden este igy van, marmint hogy eszeveszettul horkolnak nehanyan, de azt hiszem sokszor eleg faradtak vagyunk es alszunk tovabb... Akossal ma megbeszeltuk, hogy a kovetkezo alkalommal felveszi videora, a hangot, hogy hogyan is horkolnak nehanyan... hat nagyon vicces az biztos.. :) ( Akos szerint mar idegesito... )

Masnap Boadilla del Caminoba mentunk, ahol egy medences szallas vart rank... gyonyoru kerttel, szep tarsalgoval.. persze emeletes agyakkal... es az 5 olasz szeminaristaval ( pontosabban 4, mivel az egyikuk tovabb ment mert gyogyszer kellett neki es Boadillaban nem volt gyogyszertar..) Szepseghibaja a helynek az volt, hogy nem volt konyha, igy a jo kis matuzsalemi koru szovjet vizforralonkkal foztunk virslit, majd rizst. ( a veceben.... :) jo paran neztek mikor arra jartak.. ) Voltunk misen is aznap, nagyon szep volt a kispapok olaszul enekeltek az allando reszeket, meg aldozasra, kivonulasra az enekeket... nagyon meghato volt :)

Tegnap Boadillabol Carrion de los Condesba indultunk, 7 ora helyett fel 8kor indultunk csak el, mivel mar jo sokat johettunk, es rajottem, hogy ott maradt a botom a szallason, igy vissza kellett mennem... A 7 ora is olyan, hogy Akos fel6kor kelt en meg kerek egy 5-6 szundit, majd csak azutan van erom jo lassan elkeszulni... meg jol birja a strapat, neha mondja, hogy mar mondani se szoktam hogy meg aludni akarok, csak intek a kezemmel... szerintem ilyenkor meg nem vagyok magamnal... :)

Tegnapra teljesen kifogytunk minden nemu kajabaol.. nem volt se puffasztott rizs, se kesudio, se csoki, se gyumolcs... es bolt sem utkozben, ugyhogy ehezve erkeztunk meg carrion-ba. Ott talaltunk egy Dia-t ( eleg nagy szupermercado) sikerult ujbol felhalmozni egy kis keszletet, olyannyira, hogy ma mindkettonknek legalabb 1-2 kg-mal nehezebb volt a taskaja... :)

nade.. kepzeljetel Carrion-ban kineztunk egy szallast, nem tudtuk, hogy Agoston rendi noverek uzemeltetik, csak a konyvunk szerint, amit Akos apukajatol kaptunk es ezennel is szeretnenk megkoszonni mivel igen hasznos utitarsunk.. :), tehat a konyv szerint a masik ket szallas dragabb volt, kevesebe komfortos konyha nelkuli... Igy ezt a Santa Maria del Camino nevezetu plebaniat valasztottuk... a jo Isten alakithatta igy, mert ez volt az eddigi legjobb szallashelyunk, megspekelve azzal, hogy meg egy magyar lany is volt ott a noverek kozott :) Volt enekes alkalom, ahol a kereszteny daloktol kezdve, egy caminos dalon at a Guantanameraig.. minden volt :) Elkepesztoen jo volt, mindenki enekelt, tapsolt... az egyik nover a fekete lila gitarjaval meg a gyonyoru spanyolos hangjaval tolta ezerrel... huuuu nagyon jo volt :) Termeszetesen Akos csinalt felveteleket, tehat otthon kicsit ti is reszesei lehettek ennek a feelingnek .. .:) Aztan volt mise, a vegen zarandokaldas, ahol magyarul is felolvastunk egy szentirasi reszt, es a vegen a pap magnorol berakta a templom hangszorojara kotve a Camino indulojat es fennhangon enekelte... :D Akos persze ezt is felvette, igy ma utkozben nem unatkoztunk ezeket hallgatgattuk :) Este kaptunk a noverektol egy kis utravalot, meg kis keresztet a homlokunkra... hm... az is nagyon meghato volt :) Aludni nem aludtunk tul sokat, mert koran keltunk... 1 szundi kellett csak, es persze a horkolas sem maradt el, de aztan vegul 7 orakor sikerult elindulni.

Izgalmas volt a mai nap, mert 17 km-en keresztul nem volt egy telepules sem es az eredeti uton mentunk- Via Aquitana- amit meg a romaiak hasznaltak kereskedesre, eleg faraszto volt a sik terepen a meneteles a tuzo napon, egy felho sem volt az egen...

Vegul nem is mentunk el Torradillos-ig, ahol a mai szakasz veget ert volna, hanem megalltunk Ledigosban... 3km-el hamarabb.. Olcsobb, es van konyha, es amit nem tudtunk medence is... :) jeghideg vizzel... termeszetesen... :D de azert jo volt egy kicsit csobbani ( a fenykep kedveert... :D :P )

Holnap 27 km-ert fogunk menni Ledigos- Bercianos del Camino

Holnaputan 26 km bercianos- Mansilla de las Mulas

Azutan pedig Leonba erkezunk, ha minden igaz hamar.. arra a napra csak 19km-ert hagytunk, hogy minel tobb idonk legyen Leonban :) Addigra megint kifogyunk a municiobol, igy 1-2 orat megint csoki, kesu, es finomsagvasarlassal kell toltenunk.. :) Jah... vasarnap lesz.. ezert eleg sok minden zarva lesz... de azert talan talalunk valamit nyitva ;)

Puszilunk mindenkit, koszonjuk a hozzaszolasokat, emaileket, ne haragudjatok, hogy nincs idonk mindenkinek egyesevel valaszolni.. remeljuk azert kielegito valaszokat adnak a blogbejegyzesek :)

Madridi tarsasag! Tudtatok, hogy mar csak 17 nap es talalkozunk??? :)

Nagyon orulunk minden otthoni infonak, szoval bombazzatok minket :)

E&A

A bejegyzés trackback címe:

https://akosencsicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr963108253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

berry98 2011.07.30. 14:27:45

Sziasztok!!

Tényleg annyira jóó olvasni a blogotokat!! :) Anyu ezt üzeni: Minden elismerésem a tiétek! :)
Én ma értem haza Kabáról rokonoktól (Hajdúszoboszlótól 10km :D ). Ott szakadt az eső, de itt Kecsón szerencsére süt a nap, ami egész jó, mert már 1 hete nem láttam napsütést! :) Remélem nektek jó időtök van! Szurkolok! :) Ma találkozunk a többiekkel majd gondolunk rátok! :) Még egy dolog: az Annabálon az én tombolámmal megnyertük a fődíjat, úgyhogy holnap ebédre jön hozzánk Sánydor atya, Istvána, meg Tamás atya! :) Már nagyon izgulok!

Kitartáás!! :)

A.Betti :)

Sün_1 2011.08.01. 18:13:30

Sziasztok világjárók!

Húúú, én úgy örülök neki hogy ilyen sok gluténmentes finomságot találtok ott Spanyolországban. Most először néztem meg, hogy hol is jártok a térképen :-) León-t ugye már elhagytátok. Olyan nehéz néha a településeket megtalálni a google maps-en mert minden máshogy van írva spanyolul.

Reggel voltunk misén, és ma adott utoljára misét István atya. Volt egy kamerás manusz, és sok fotó is készült István prédikációjáról. A végén még pacsizni is tudtunk vele egyet :-D.
A Csibe most itt alszik mellettem, mert reggel bizony korán keltünk, ugyanis a szőrös jószágnak csináltuk a 3 szintes asztalkáját. Lefestegettük a vasvázat, kifúrtuk az asztallapok helyeit, és már csak arra várunk hogy megszáradjon a festés. Na nem akarlak ezzel untatni benneteket, biztosan van jobb dolgotok annál hogy az én sületlenségeimet olvassátok :-( Úgyhogy lassan búcsúzom.

Ja még valami. Ákos a szobádban robbant egy atombomba, na nem olyan kuszaság, olyan üresség volt benne. A Blanka ott gyakorolt énekelni az Anna-bálra, olyan jól visszhangzott. Ilona sokat munkálkodott rajta, hogy újra szoba legyen belőle. Jól néz ki az új padló. Olyan mint a Csibe szobájában lévő, csak mégis más, mert azt nem én raktam le. Hihi!

Sok kitartást kívánok nektek, és Ákos vigyázz a barátnődre, mert csak egyetlen példány van belőle!

Üdvözletet kíván:
Gábor illetve László és Blanka illetve Tímea
süti beállítások módosítása