Az utolso napok...

2011.08.15. 11:22

Hello mindenki :)

Kicsit eltuntunk... :) idokozben megerkeztunk Santiagoba, majd tovabb is repultunk Barcelonaba ahol mar a 3. napunkat toltjuk... :)

Az utolso napokrol, es az egesz ut "benzomasarol", elmenyeirol szeretnenk most irni nektek.

Azt kell tudni, amint azt mar az elozo bejegyzesben is irtam, hogy az is megkapja a "compostelajat"- ez az oklevel, aki csak az utolso 100 km-ert csinalja meg. MIvel mi kozeledetunk az utolso 100 km-hez, igy kezdtuk erezni ennek a hatasat, mar O CEbreiroban sem volt szallasunk( onnan jelentkeztunk utoljara), es bizony utana is voltak olyan napaok, amikor nem jutott szallas.

Akos Galiciat varta a legjobban, egesz uton errol beszelt, es ugye az utolso szakasz pontosabban az utolso 6 nap, amirol eddig nem irtunk az Galiciaban volt. Galicia gyonyoru. Hatalmas eukaliptusz erdok illatoztak vegig az utunkat, dombos videken es kis falukon, tanyakon keresztul jutottunk el egy egy nagyobb "varosba( 4-10 e lakos). De borzasztoan idegesito volt, hogy "harcolni" kellett a helyekert... nem volt idod nezelodni, mivel azok akik csak ezt az utolso 100 kmert csinaltak( az egyik nemet fiu elnevezte oket " turist peregrino-nak = turista zarandok) hajnali 4kor indultak, szabalyosan rohantak vegig az uton, hogy 10orakor ott uljenek az 1orakor nyito szallas kapuja elott.. ( egyszer mi is 10kor erkeztunk, aznap csak 11kmert mentunk, mert ki kellett nyomtatni a repulobeszallokartyajat, es abban a varosban volt erre lehetoseg, de amikor mi odaertunk mar voltak elottunk, es egy fel oran belul hatalmas tomeg erkezett). ( Kesobb megtudtuk, hogy aznap 1000 embernek nem jutott szallas Sarriaban- igy oket sportcsarnokokban helyeztek el, illetve az utcan aludt, akinek meg ott sem jutott hely.)

Ez igy ijesztoen es lelombozoan hangzik, de mi is voltunk olyan helyzetben, amikor Imre mentett meg minket, mert az elozo szallas-amit kineztunk magunknak es egy oraig kerestuk a telepulesen- az bezart.. Igy kenytelenek voltunk meg 6kmert menni( az aznapi 34-en kivul) hogy elerjunk abba a varosba, ahol kb mindenki megallt, igy szallasunk nem volt, Imre viszont beengedett minket, es a tarsalgoban aludtunk osszetolt szekeken. Nem volt annyira veszes, de azert nem a legkenyelmesebb alvoeszkoz :)

Szegeny Akos elozo este sem aludt tul jot, mivel a nemet lany es fiu, ok is egy par, este 8kor erkeztek a szallasra, persze mar nem volt hely, meseltek hogy elozo ejszaka kint aludtak, es mondtuk nekik hogy logjanak be, mi is csinaltunk ilyet, volt matracuk, akkor aludhatnak a foldon. Akos hosiesen atadta a helyet a lanynak az agyban, igy o a foldon aludt, a matracnak( polifoamnak) nem nevezheto alkalmatossagon, ami nem volt tobb mint egy aluminiumos hotarto papirdarab. = mint, ha a foldon aludt voklna, csak nem volt annyira hideg a padlo. Gondolhatjatok milyen kenyelmes volt... :)

Az utolso napokban talalkoztunk tobb magyarral is, egyikuk kozuluk csatlakozott hozzank, az utolso 2 napra, mi meg Imrehez csatlakoztunk :) Igy Melidebol( ahol a szekeken aludtunk) hajnali 5kor indultunk utnak az aznapi 34 km-re. Imre kitalalta reggel, miutan elindultunk, hogy mi lenne, ha ma nem jut szallas, akkor elmennenk egeszen Compostelaig ( 55 km.) Akos ezzel mar korabban viccelodott, de megsem hangzott olyan rosszul, mert ugy voltunk vele, hogy inkabb megyunk, minthogy megegyszer szekeken,vagy foldon aludjunk, hulla faradtan, pihenes nelkul induljunk utnak a kovetkezo nap. Nem jutott szallas, de mondtak, hogy van egy nagy sportcsarnok, ami9t megnyitottak es a zarandokok ott aludhatnak. MI is igy tettunk, nagyon faradtak voltunk kb 4orakor jutottunk be a szallasra furodtunk, ettunk, es mar aludtunk is, mert a haditerv az volt, hogy 1kor indulunk utnak a maradek 22km-re Compostelaba, hogy reggel koran ott legyunk a 9orakor nyuito zarandok iroda elott, megkaphassuk a "Compostelankat" es meg szallast is talaljunk a 12kor kezdodo zarandok mise elott..

Izgalmas ut volt ejszaka, vegig a sotetben, bar a holdnak nagyon szep fenye volt. :)

Annyira faradtak voltunk, hogy vonszoltuk magunkat de vegul 6ora utan kicsivel mar a Santiago tabla elott fotozkodtunk :)

A zarandokmise nagyon szep volt, bar egy kicsit bensosegesebb hangulatra szamitottunk, sok volt a turista, viszont nagyon szep volt maga a katedralis kivulrol belulrol oriasi... Jo erzes volt a tobbiekkel egyutt.. megerkezni, a 31 nap utan szep " zarasa" volt az utnak. Belengedtek az oriasi fustolot is, na az... konnyfakaszto volt.. :)

Este meg boroztunk egyet Imreekkel, lezartuk ezt a 31 napot, illetve setaltunk a belvarosban, rengeteg setalo utca, mindenhol elo rakok mozognak az ettermekben.. Nagyon jo hangulat volt.

Az utrol rengeteget tudnank meg meselni, de vegesek a kereteink( epp BArcelonaban vagyunk es mindjart ki kell csekkolni a szallasrol)

CSak ajanlani tudjuk midnekinek ezt a fantasztikus utazast, nagyon jot tett a kapcsolatunknak, mindenfele helyzetben meg tudtuk ismerni egymast.. :)

Ha barkinek barmi kerdese van irjatok emailt( kiralyencsi@gmail.com) vagy facebbok, vagy telefon. Kepek is felfognak kerulni a blogba, amint otthon nyugodt korulmenyek kozott leszunk( augusztus vege).

Illetve a csaladnak es a baratoknak pedig erkezik a kepes elmenybeszamolo eloben :)

Nemsokara otthon vagyuuunk :)

puszi mindenkinek es koszi hogy nyomon kovettete

e&a

A bejegyzés trackback címe:

https://akosencsicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr93154619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mankoscsirke 2011.08.22. 04:44:58

Huh, alig hagyott kommentálni itt az internet. Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy nagyon ügyesek vagytok, mi meg büszkék. Gyertek haza, aztán meséljetek jó sokat nekünk:) Enikő, már hűl a muskátli;) Puszi Nektek és nagyon vigyázzatok (továbbra is) magatokra! K.

bodicu 2011.08.22. 04:44:59

Hálát adok az Úrnak, hogy - bár mindent elkövettem, hogy lebeszéljelek beneteket erről az útról, - mégis az Ő hívásának engedelmeskedtetek és végig jártátok az utat. Büszkék vagyunk rátok.
További szép napokat kívánunk és biztos hazaérkezést.
Puszi: Icu anya
süti beállítások módosítása