21-22-23-24-25.nap

2011.08.06. 21:21

 Sziasztok!

Bocsi, kicsit lementunk a terkeprol... epp 1350 m magasan vagyunk. es itt is eleg nehezen talaltunk internetet, de csak osszejott valahogy :)

Kedves Robi baratom kifogasolta, hogy mindig az idojarasrol, meg a kajarol irunk a blogba, most nem lesz sok idonk, ugyhogy abszolut a legfobb elmenmyeinket szeretnenk veletek megosztani :)

Amiota nem irtunk eltelt 5 nap, igazabol repul az ido... 

21. napon Asorgaba erkeztunk ahol talalkoztunk egy Miskolci biciklis csapattal, meg egy magyar onkentes lannyal is :) Sikerult megvenni a buszjegyet BArcelonabol SPanyolorszagba, szornyu hogy a spanyolok egy kukkot sem beszelnek angolul igy a jegypenztarnal minden activity tudasom es spanyol szokeszletemet elo kellett venni, egy 15 perc magyarazas utan a bacsi vegre megertette mit szeretnek :)

Vettunk egy csomo finomsagot a boltba, meg egy uveg Cidert, amit itt Sidra-nak hivnak es ugye almasor, amit AKos is ihat. Kiultunk egy parkba ahol epp egy rezfuvos zenekar jatszott az astrogai varfal menten, ahonan gyonyoru volt a kilatas :) NAgyon romantise volt :)

MAsnap egy jo kis elmelkedo kovetkezett, es mivel elg keson indultunk (gyakorlatilag utolsonak a szallasrol :) delutan 3kor mar nem volt kedvunk meg 1.5 orat maszni felfele igy hamarabb megalltunk RAbanalban egy kis plebanian. NAgyon hangulatos volt, oroasi kerttel. Tudom Robi.. a horkolas is elcsepelt mar... de aznap ejszaka egy csavop a mellettunk levo agyon annyira de annyira durvan tolta egesz ejszaka, hogy az vmi borzaszto.. fuldugoval tudtam csak aludni ... :) 

MAsnap fel kellet menni az elozo nap kihagyot emelkedore, sot meg meg magasabbra is :)

Eloszor Foncebadon kis kihalt falut erintetuk, majd A Cruz de FErrohoz ertunk ami ugye a hires kereszt ahol mindenki lerakja a kis kovet amit otthonrol visz. MI is igy tettunk, azert megallapitottuk, hogy a filmben sokkal szebb.. eloben egy nagy korakasnak latszott de azert jo volt megszabadulni a terheinktol( amit a ko jelkepezett) ... persze aztan milyen az ember... sok szep kovet lattunk lefele menet, nagyon szep kristalyosak voltak, ugyhogy en mindenkinek gyujtottem egyet otthonra.. En kb 15 kovet szedtem ossze egy par lepes alatt, akos bolcs volt es csak 4-5 ot.. :)

A Cruz de ferro utan MAnjarinba ertunk, ami egy nagyon hanmgulatos kis helyecske.. 1 ember el ott, es tartja fennt azt a szallast.. eleg regi, a hely a bacsi meg idos, de nagyon megkapo volt.. jo sok idot eltoltottunk ott, mert miutan latuk hogy sok nemzet zaszlaj ki van teve, magyar pedig nincs, Akosnak eszebe jutott hogy van nala egy kis zaszlo, es kituzetuk a bacsival.. :) nagyon vicces volt, szegeny sokat szenvedett vele, hogy kiekruljon, es amikor eljottunk meg nem volt tul biztonsagosan felfurva a rud, de remeljuk azert sok sok magyar lefotozkodik majd vele :)

Az aznapi cel Ponferrada volt, es mivel elnezelodtuk illetve elzaszloztuk az idot, delben meg 20 km volt hatra... megszenvedtunk rendesen, de aztan vegul mar majdnem elertunk Ponferadaig, elotte meg MOlinasecaban pihentunk egyet, volt egy kis patak amit felduzzasztottak es ki volt szelesitve, ott furdot egy csomo ember, ugraltak meg minden :) MI csak a labunkat logattuk bele, illetve Akos belemereszkedett egy kicsit jobban. Akos mindenfelekeppen maradni szeretett volna, en eleg faradt voltam, es bar eleg hangulatos kis falucska volt, amikor Akos megpenditette hogy ha maradunk akkor lehet ugrik egy hatraszaltot az oldalso falrol, azutan nagyon eros rahatassal sikerult meggyoznom, hogy menjunk el POnferradaig, hiszen az a vegzel aznapra..  :)

MIre POnferradaba ertunk marcsak matracon es a szbad eg alatt volt hely, de szerencsere nagyon meleg volt az ejszaka igy nem faztunk es meg buli is volt kint aludni :)

Azon a szallason tobb mint 300 ember volt... Masnap kapkodni kellett a labunkat, hogy legyen szallasunk, Ponferradaban ujra talalkoztunk Imrevel( a diakonussal) es Villafrancatol az utolso 5km-ert egyutt tettuk meg a tegnapi szallasunkig PErejeig.

MIvel idoben megerkeztunk ezert egy hatalmasat aludtunk a delutan, majd megneztuk a templomot, aztan pedig beultunk a barba es megittunk 3an egy uveg bort... Nagyon jot beszelgettunk, mindenfele dologrol :) Nagyon hangulatos kis este volt :)

A mai nap is kicsit tobbet jottunk, mint a "konyve" meg van irva, itt egy 100 fos szallas volt, mi negyed 3kor erkeztunk es mar nem volt hely, pedig a szallas csak 1kor nyitott... 

Nade, a mai nap se volt semmi, mert kb az ut elejetol esett az eso...Siettunk a szallasra, de egyszer beultunk egy barba, mert akkor nagyon rakezdett.. az utolso 3 ora pedig kemeny kaptato volt majdnem 700metert kellett felfele menni... Elg nehez volt, foleg szakado esoben... :) De tuleltuk... MIutan felertunk a felhok fele, mar nem esett es lelegzetellalito panorama nyilt a kornyezo hegyekre... 

A szallas pedig ugy oldodott meg, hogy beszoktunk IMrehez lepakoltuk a cuccainkat, es remeljuk lesz par szabad negyzetcentimeter a foldon, hogy elaludhassunk.. 

NE aggodj MAmi, IMre nagyon kedves volt es felajanlotta az agyat, igy nekem nem kell a foldon aludni :)

MIsere igyekeztunk 7orara, de elotte, meg csinaltunk par kozos kepet, illetve tanulva abbol, hogy vasarnap nincsenek nyitva a boltok bevasaroltunk holnapra :) MIse elott viszont eskuvo volt a templomban eleg gazdagok lehettek, mindenki puccparadeba volt meg a 70 eves neninek is akkora tollas fejdisze volt... hogy csak na :)

Az utunkbol mar csak 6nap van hatra.. 150 km van mar csak hatra... Akos azt mondja, ezt 3nap alatt is meg lehetne csinalni... :D de mi 6 nap alatt fogjuk :)

A tajkep amit latunk minden nap, de neha orarol orara valtozik... Az elmult heten kietlen pusztasagokon jottunk keresztul akar napokig is, egy egy kis falu, vagy varos szakitotta csak meg a monotonitast, Ponferradaig sziklas reszeken ereszkedtunk le a hegyekbol, ma pedig gyonyoru suru erdokon keresztul kerultunk megint 1300 m fele.

Holnap elvileg Europa legregebbi kolostoraba megyunk Samos-ba, 29 km,  gondoljatok rank, es dobjatok egy par imat, hogy legyen szallasunk :)

Puszilunk mindenkit!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akosencsicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr883130648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winrudi 2011.08.13. 16:48:18

Szia Encsiko és Ákos! :)
Még a jó múltkorában amikor egyszer beszéltünk, akkor adtad meg a blog címét, de aznap csak az első 3-4 bejegyzést volt időm elolvasni. Azóta talán egyszer vagy kétszer neteztem, de mindig elfelejtettem hogy végigolvassam a blogot. Most végre eszembe jutott, sajnálom hogy csak most mert így ömlesztve rágtam át magam a sok érdekességen (tiszta Gyűrűk Ura lett volna napról napra követni :D) másrészt pedig ha jól számolom már véget is ért az utatok. Úgyhogy talán már késő kitartást kívánni, de azért kívánok, egyikőtökkel félig ismeretlenül (:D) is büszke vagyok rátok, hatalmas élmény és kaland lehetett ez az egész, no meg Út, minden értelemben. :)
Ha jól vettem ki előbb Barcelonába utaztok, majd Madridba a Világtalálkozóra(!?). Ha igen, oda a többezer közös ismerősötökkel rendelkező Sümeghy Kata és a barátnője Maresz is mennek, írtam nekik hogy legalább ott fussatok már össze. Kommentelt is, hogy jólvan, a "misztikus Enikővel". :DD Mi vasárnap megyünk a Niagarához, rossz időt mondanak, reméljük változik majd. :) Érezzétek jól magatokat ott, ahol éppen vagytok, majd igyekszem nézni a blogot, hátha írsz-e. Puszilunk és üdvözlünk benneteket! (Andi nem olvasta a blogot, de tudom hogy az ő nevében is beszélhetek :D) Andi & Rudi

Sün_1 2011.08.13. 16:49:06

Sziasztok!

Nagyon állat helyeken lehettek. Olyan izgalmas olvasni, hogy hol kódorogtok Európában. És ahogyan olvasom jól megvan mindenetek. Van sör, van bor, kell még más emellé??? Ma már a 28. nap körül lehettek, szóval már alig van hátra a kis utatokból. Élvezzétek ki az utolsó napokat. Nekünk az utolsó 2 nap olyan rossz volt hogy ott kellett hagynunk Máltát. Pont a végére szoktuk meg a kint létet :-( Na szóval itthon minden rendben. Néha veszekedünk Blankával, és a hétvégén elkészült a beépített előszoba szekrényünk. Jó zsír lett. Végre elférünk a hajlékunkban. De remélem ti is jól érzitek magatokat. Legyetek jó világjáró patkányok!
Ákos a bölcs pati és Enikő az okos pati.

Üdv,
Gábor

berry98 2011.08.13. 16:49:07

Sziasztok! :)

Megy az ima!! És kitartást a maradék 6 napra is!!:D

bodicu 2011.08.13. 16:49:07

Gyerekek!
És hogy van a lelketek?
puszi: Icu anya
süti beállítások módosítása