3-4. nap .... Spanyolorszag...

2011.07.16. 20:46

 Hello hello!

itt ulunk Puente La Reinaban egy olyan szallason ahol van medence :D :D csak ezert valasztottuk, konyha nem volt ugyhogy taboribbnal is taboribb korulmenyek kozott vacsoraztunk, eleg erdekes ize volt a kajanak, Akos szegeny ehes volt, en is de en nem birtam megenni... a glutenmentes makaroni szoszt... 

Nade az elmult ket napunk: Tegnap Zubiribol indultunk Pamplonaba. Sokaig akartunk aludni, ami azert volt hiu abrand mivel masik 20 emberrel aludtunk egy szobaba, ok viszont minnel korabban akartak indulni... Miutan minden csorgesre felebredtunk egy kenyelmes reggelizes es keszulodes utan csak 3/4 9 kor indultunk el. Pamplona csak 20 km volt onnan, gondoltuk mi... mostmar igy a 3. spanyol nap utan tudjuk, hogy ne bizzunk a km jelzesekben...

Utunk soran talaltunk egy tok kiraly kis gat, amirol vizeseskent jott le a viz, es a sziklakon be lehetett maszni, ugyhogy csinaltunk is kozos kepet.. Akos hiperszuper ultra konnyu alvanyaval :) ( az alvanynak koszonhetoen egzebkent mar tok sok kozos kepunk van... uzeni Akos.. :) )

Miutan megerkeztunk Pamplonaba pihentunk egy kicsit, es megbeszeltuk, hogy elmegyunk es keresunk tapas-t, vagy potakxiliost vagy pinchot. ez a harom elvileg ugyanazt takarja, de nem tudtuk Pamplonaba hogy is hivjak, meg Akos meg akarta kostolni a spanyol fincsi almakbol keszult cidert, ugyhohgy egy katedralislatogatas utan nyakunkba vettuk a varost, vagy inkabb a szomszedos utcakat, es elindultunk kajat meg cidert keresni. 

A lenyeget majdnem kihagyom... Mielott Pamplonaba ertunk, mar nagyon vartuk hogy vegre megerkezzunk, de volt ott egy nagyobb boltocska, mondtam Akosnak, hogy inkabb itt vasaroljunk mint kisboltban, meg akkor nem kell keresgelni. Na a lenyeg, hogy ez a bolt telis tele volt glutenmentes cuccokkal... jegkrem, csoki ... minden mi szem szajnak ingere.. :) szoval jol bevasarolutnk finomsagokbol aztan cipelhettuk...

A kaja keresgeles kozben talaltunk egy San fermines boltot ( Pamplonaba San Fermin azt jelenti hogy mindenki bulizik, meg rohannak a bikak elol.. ) es vettuk bikas polot. Az enyemen inkabb tehenek vannak, olyan szinesek mint a Legelo hosebe, Akosen meg egy tok cuki figura, aki fut a bika elott..

Voltunk azon az egyik utcan ahol rohannak a bika elol, eleg nagy felfordulas van ott San Fermin utan :)

Megallapitottuk hogy Pamplona igen klassz hely, es meg egyszer biztosan szeretnenk vissza menni, Akos mar csak azert is, mert azt mondta futni akar a bikak elol... :) En inkabb egy erkelyrol neznem... na de majd meglatjuk..

Reggel a japo csalad, Akos szerint koreaiak, a lenyeg hogy annnnnyira de annyira idegesitoen pakolt a neni, marmint az anyuka, hogy hiaba akartunk volna meg egy kicsit aludni nem tudtunk, mert egy szatyrot kb 10x pakolt be meg ki a taskajabol..

Elindulasnal mar lattuk es ereztuk hogy nagyon meleg lesz, de nem sejtettuk, hogy mennyire.. 

Megtortentek az elso serulesek... Nekem a terdem felmondta a szolgalatot, elegge fajt mar fajdalomcsillapitoval is, ezert a hos lovagom vagy 3km-en keresztul cipelte a taskamat.. :)

O pedig... miutan vmitol kiuteses lett a labacskaja, adtam neki egy Calciumot, es o akarta feltorni az ampullat.. en ereztem hogy nem lesz ez igy jo, vagy 10szer megkerdeztre hogy de csak siman le kell torni, mondtam hogy igen... olyan siman letorte, hogy az ampulla szele beleszurodott az ujjaba.. eleg melyen, verzett is, de csinaltam ra kotest es most mar nem faj, ugye? A: eleve nem volt fajdalmas, kemeny csavo vagyok... :D

hulla faradtan vegul fel5 korul megerkeztunk a medences helyre, csobbantunk a jeghideg vizben, aztan pedig ugye ettunk egy... finomat es most itt vagyunk :)

Nagyon hianyoztok nekunk, egytol egyig alig varjuk, hogy Madridban talalkozhassunk, illetve hogy ujra otthon legyunk kis csaladjaink koreben... 

Leirom az eddigi szakaszokat:

Saint Jean Pied de Port- Roncesvailles 27 km

Ronc- Zubiri 21km ??? :)

Zubiri- Pamplona 25km .... ??? :)

Pamplona- Puente la Reina.. elvileg 18 a tabla szerint, 22 a terkep szerint illetve a magyar srac gps-e szerint aki meg kesobb, azaz kozelebbrol indult, mint mi ( kb 4 km) o 23-at jott idaig... :) mi kb akkor 27-et mentunk ma a 18 helyett... de ezt soha nem tudjuk meg :)

Holnap Estellaig megyunk a terkep szerint 25 km... Szerintetek mennyi lesz?? ;)

Pusziii mindenkinek!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://akosencsicamino.blog.hu/api/trackback/id/tr453073003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glocner 2011.07.20. 18:41:56

Sziasztok!

Jelzem még soha nem szóltam hozzá egyetlen bloghoz sem, mert idegesített hogy emberek arc nélkül írogatnak minden hülyeséget.. Esetetekben viszont kivételt teszek:)

Örülök hogy többé-kevésbé épségben vagytok, egyébként ismerve az előzményeket jobban meglepett volna, ha két nap után még semmi sérülést nem sikerült volna begyűjtenetek és nem fájna semmitek.

Az eltérő távolságokhoz annyit fűznék hozzá, hogy teljesen mindegy mit ír a tábla vagy a térkép esetleg a gps a városok ugyan akkora távolságra vannak már jó pár ezer éve a többi csak pszichológia...na meg persze a térkép is lehet szar és a táblán jelzett távolság se mindig azt az utat mutatja amin épp mentek, de ha pontosan tudni akarjátok, hogy mennyi az annyi akkor a ténylegesen gyaloglással töltött órákat megszorozzátok az átlag sebességetekkel és megvan a megoldás vagy számoljátok a lépéseket:)

Kitartást!

Puszi

susatuci 2011.07.20. 18:41:56

Szia Mincsi&Áki!
Örülök,h minden rendben.Tényleg ilyen jól bírjátok?Semmi kiakasztó fáradtság?
Lehet,a kicsikkel utánatok megyünk:),Romániában úgyis fantasztikusan teljesítettek!!!
Hát,számolgatva a kilométereket,a nyolcadán már túl vagytok, ez nagyon jó!!
Egyébként a tizen-huszon kilométerek viszonylag kis szintkülönbséget takarnak???
Jó utat,kitartást!(a fiúk üzenik!!!)
Áldjon meg benneteket az Úr és vigyázza lépteitek!!!pusssssssszzzzz:tuci
süti beállítások módosítása